2021

Arkivhuset öppnar igen efter ett års pandemipaus!

JUNI

Den 15 juni slår vi upp portarna till en enastående utställning med måleri av Max Book, en av postmodernismens främsta bildkonstnärer och professor emeritus vid Kungl. Konsthögskolan. Max Book målar den överväldigande naturen, dess krafter, det sublima mörkret, apokalyptiska stämningar, civilisationens undergång, världen i brand (Joanna Persman, SvD)

Vi visar också fotokonst i färg och svart/vitt av Marika Lindbom som under rubriken ”Övergångar” tolkar urbana miljöer och mänskliga relationer med rötter i hennes arbete som psykolog. I det innersta rummet hänger dessutom ”Vilja-Våga-Falla” skapad av Yvonne Wetterling som också utformat den nya skulpturen ”Okrönt Liv” i parken.

”Spirande skulpturskott” vår stora utomhussatsning i parken

Vad är det bästa med Arkivhusets skulpturpark? Jo att den är öppen alla dagar i veckan, 24 timmar om dygnet – och att den är coronasäker! I parken finns redan sju permanenta skulpturer, men i år satsar vi stort på sex nya verk! Förutom Yvonne Wetterlings ”Okrönt Liv” får vi se Linda Pedersens ”Piggy’s Dream”, Kent Karlssons ”Man Med Fel Huvud”, Margon Lindbergs ”Trio alumina”, Kent Anderssons ”Mea Culpa, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa” samt Margons och Kents gemensamma verk ”Önsketräd”.

Piggy’s Dream
Mea Culpa
Ladda ned årets katalog