2019

VINKLINGAR

De unga konststudenterna Jessica Westerberg Beckmans, bröderna André Abrahamsson Kulturama och Axel Abrahamsson, Konstfack, båda från Ludvika, disponerade i somras två rum i Arkivhuset. De är alla tre intresserade av gestaltande och skulpterad design. De arbetar gärna med lokala material som glas, betong och koppar i hantverksmässig produktion och vill skapa bruksföremål som samtidigt är konstobjekt. Drivkraften att ställa ut i Smedjebacken kommer delvis av en önskan att öppna ungdomars ögon för andra framtider och utvecklingsmöjligheter än de sedvanliga på bruksorter.

Ulla Zimmerman är målare, tecknare, skulptör och författare. Hon medverkade 2018 i minnesutställningen över Werner Aspenström med en stor triptyk och säger sig vara alldeles förälskad i Arkivhuset. Ulla har tagit examen vid Kungl. Konsthögskolan men har som dels telegrafist i handelsflottan, dels med arbete inom vården en intressant bakgrund. Hon har fått en rad stipendier och är representerad på Moderna muséet och i kung Gustav VI Adolfs samling. Ulla är född på Djursholm men verksam i Ljung i Västra Götaland. Till sommaren disponerade hon stora salen i Arkivhuset.Tryck HÄR för att läsa sommarens utställningskatalog!

Redan innan utställningssäsongen börjar kommer vi att placera ut två nya skulpturer i parken; Teresa Wennbergs “Junk Madonna” jämte Max Olofssons och Sebastian Nordbecks “Morning Light”.