2016

Utställningar sommaren 2016

31 maj 2016

2016

Klicka HÄR!

Kommer i sommar på Arkivhuset

18 mars 2016
2
1

KONSTEN i SERIETIDNINGAR

Precis som i våra hem hänger det konst på väggarna hemma hos seriefigurer. Max Olofsson och Sebastian Nordbäck (som har hus och ateljé i Karbenning) har bläddrat igenom tusentals serietidningar på jakt efter de tavlor och skulpturer hemma hos Kalle Anka, farbror Joakim och många andra seriefigurer. De bästa, roligaste och intressantaste har de sedan återskapat och de kommer att visas på Arkivhuset. Utställningen är en följd av ett forskningsprojekt vid Kungl. Konsthögskolan. Sebastian och Max ställde båda ut i Arkivhuset redan sommaren 2011 tillsammans med kamrater vid Konsthögskolan

ContractBild sara

SILFBERGETS BLOMMOR

Sara von Ehrenheim har gått på Beckmans designhögskola och jobbat på Prins Eugens Waldemarsudde. Hon skapar elegant mode i gränssnittet till konst, i unika material och mönster.

Johannes Nordqvist Högbom

4 Johannes 2016 2
Johannes gjorde succé med sin utställning i Arkivhuset 2014. Nu kommer han tillbaka med nya verk; är det en dystopisk fantasy-värld eller ett inre kaos han utforskar?

Performancekonst från Burma

Performancekonsten är stor i Burma/Myanmar, som nu tagit de första stegen mot demokrati efter ett halvt sekel av militärdiktatur. Arkivhuset är stolt över att i samarbete med Färgfabriken som första konsthall i norra Europa få presentera en föreställning av Kolatt, som har fått Konstnärsnämndens residensstipendium i sommar. Bered er på en unik upplevelse i augusti!

Kolatt har uppträtt vid Nippon International Arts Festival i Tokyo 2011, i Lyon, Frankrike 2012, i Seoul, Sydkorea 2013 och vid Jakarta-biennalen 2015.

5
Från performance av Kolatt och Yadanar Jewel i Rangoon 2015

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *